.......................
Acasă............................... ........Galerie Foto ........................Galerie Video

luni, 24 ianuarie 2011

Sfântul Grigorie de Nazianz - “Ceea ce are omul dumnezeiesc în el este putinţa de a face bine”

Cei trei prieteni
Se povesteşte că un om a fost acuzat, odată, de o faptă pe care n-o făcuse. Pentru a scăpa de pedeapsă, cineva trebuia să depună mărturie că omul acesta este nevinovat. S-a dus el la cei trei prieteni pe care îi avea şi i-a rugat ca, a doua zi, să meargă împreună cu el la judecător şi să-l scape astfel de pedeapsă. A doua zi, primul prieten s-a scuzat că nu mai poate veni. Al doilea l-a urmat până la uşa tribunalului, însă acolo s-a răzgândit şi a făcut cale întoarsă. Cel de-al treilea prieten, pe care omul contase cel mai puţin, a intrat, a depus mărturie pentru el şi l-a salvat, redându-i astfel libertatea.
La fel se întâmplă cu fiecare dintre noi. Cei trei prieteni pe care îi avem în viaţă şi care ar putea vorbi despre noi, aşa cum suntem cu adevărat, sunt averea noastră, rudele noastre şi toate faptele bune pe care le-am făcut. Însă, când murim, realizările noastre, fie ele cât de mari, rămân aici, fără să ne ajute cu ceva. Rudele ne urmează până la groapă, dar rămân şi ele tot aici, în lumea aceasta. Doar faptele noastre bune, cel de-al treilea prieten, sunt cele ce ne urmează şi dincolo de moarte, arătându-I lui Dumnezeu adevărul despre sufletul nostru. De aceea, valoarea unui om este dată de faptele bune pe care le-a făcut.

miercuri, 19 ianuarie 2011

Sărbătoarea Botezul Domnului la biserica Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava (fotoreportaj 19.01.2011)


sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Pomenirea Sfântului Serafim de la Sarov

Citate din Sfântul Serafim de la Sarov

Nu trebuie să-ţi deschizi inima în faţa altora fără trebuinţă. Dintr-o mie se poate găsi numai unul care ar fi în stare să păstreze taina ta. Şi când noi înşine n-o păstrăm în sufletul nostru, putem nădăjdui că ea ar putea fi păstrată de alţii? Cu omul simplu trebuie să vorbeşti despre lucrurile omeneşti, iar cu omul înzestrat cu înţelepciune duhovnicească trebuie să vorbeşti despre cele cereşti.

Hristos a înviat, bucuria mea!

M-a copleşit o lumină orbitoare asemănătoare unei raze de soare. Când mi-am întors ochii către această lumină nespus de frumoasă, l-am văzut pe Domnul nostru Iisus Hristos în slava sa, având înfăţişarea unui fiu al omului, înconjurat de oştile cereşti: îngeri, arhangheli, heruvimi şi serafimi. Cât despre mine, am primit o binecuvântare specială.

Dacă primele semne ale fericirii viitoare ne umplu inima de atâta blândeţe, de atâta bucurie, ce să mai spunem de fericirea care îi aşteaptă în Împărăţia Cerurilor pe toţi cei care plâng pe Pământ?

Pentru acest motiv se numeşte Maica Domnului "rana dracilor", fiindcă nu poate satana să piardă pe om, atâta timp cât omul nu încetează să alerge la ajutorul Maicii Domnului.

Virtutea nu este o pară pe care s-o înghiţi dintr-o dată. Căci nu este uşor ca cineva să biruiască deşertăciunile acestei lumi. Un om devine smerit, sigur şi încercat numai după ce, cu ajutorul rugăciunii, suportă numeroasele ispite ce-i vin fără voia lui. Răbdarea este sârguinţa sufletului în lucrarea lui.

Pacea sufletească se obţine prin dureri. Semnul vieţii duhovniceşti este adâncirea omului înlăuntrul său şi tainica lucrare în inima sa.

Imaginaţia este puntea dracilor către minte şi apoi către suflet.

Dobândeşte pacea, şi mii de oameni din jurul tău se vor mântui.

Scopul vieţii omeneşti este dobândirea Duhului Sfânt.

miercuri, 5 ianuarie 2011

HRISTOS SE NAŞTE, SLĂVIŢI-L!


Fraţi creştini, vă aducem la cunoştinţa frăţiilor voastre, că slujba Ajunului Naşterii Domnului şi Naşterea Domnului, în acest an v-a avea loc după următorul program:

06.01.2011 Joi, Ajunul Crăciunului.
7.00 Rugăciunile Dimineţii, Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava
8.30 Ceasurile Împărăteşti: 1, 3, 6, 9.
9.00 Sfânta Liturghie
11.00 Te-Deum de mulţumire (moleben)
11.20 Pomenirea răposaţilor
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
20.00 Privegherea cu mărturisirea credincioşilor
22.45 Ceasurile: 1, 3, 6.
23.30 Acatistul Naşterii Domnului

07.01.2011 Vineri, NAŞTEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS
00.00 Sfânta Liturghie
01.30 Concert de colinde
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
15.45 Ceasul 9
16.00 Vecernia


SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!

duminică, 2 ianuarie 2011

Imagini inedite cu Sfântul şi Dreptul Ioan de Kronştadt

Pomenirea Sf. şi Dreptului Ioan de la Kronştadt patronul spiritual al comunităţii noastre


Citate de Sfântul şi Dreptul Ioan de la Kronştadt:

Nu dărui celorlalţi după cum merită, ci după cum au nevoie.

Ce să facă Dumnezeu cu mulţumirile noastre, când cu faptele Îi arătăm doar nemulţumire?

Ceea ce fac, fac după propriile mele puteri, cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru mântuirea oamenilor.

Este necesar să ne rugăm cu evlavie, fiindcă noi singuri, fără ajutorul lui Dumnezeu, nu avem puterea să învingem ispitele.

Rugăciunea este o stare de permanentă recunoştinţă.

Dumnezeu S-a facut totul pentru tine, aşa că fă-te şi tu totul pentru El.

Rugăciunea este lucrul cel mai simplu şi, în acelaşi timp, cel mai dificil.

Nu poate exista Biserica în afara iubirii.

Totul este făcut spre binele nostru, pentru mântuirea noastră.

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Una din Minunile săvârşite la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului din Crasna

În anul 1988, am fost muşcată de un şarpe. S-au început mari dureri de cap. Doctorii mi-au spus că o să mă doară capul un an de zile din cauza muşcăturii, însă durerile au continuat până anul trecut (1996), la începutul Postului Mare.
Când sau început rugăciunile, în primele zile ale postului, m-am dus la biserică să mă rog. În prima seară m-am rugat la Icoana Maicii Domnului cum am putut eu: „Preasfântă şi îndurată Maica Domnului şi a noastră a tuturor, ia-mi durerea de cap, dacă este cu putinţă”.
În prima seară, precum şi în a doua nu am simţit parcă nimic deosebit. Dar în seara a treia când mă închinam, sărutam şi stând lipită cu capul de Icoana Maicii Domnului Făcătoarei de Minuni cu ferbinte-a rugăciune în gând, am simţit deodată, umezeală, o răcoare minunată, şi nişte curenţi din cap până în picioare şi o uşurare pe care nu am simţit-o vreodată, şi de atunci nu mă mai doare capul.
Nu am cuvinte să mulţumesc pentru această mare binefacere pe care mi-a dăruit-o Maica Domnului zugrăvită pe Icoana noastră Făcătoare de Minuni.
24 ianuarie 1997 Percic Natalia Ilie
 

Blog Template by YummyLolly.com