.......................
Acasă............................... ........Galerie Foto ........................Galerie Video

duminică, 23 decembrie 2012

Pagina http://bisericaortodoxa.blogspot.com/ a fost înscrisă în catalogul resurselor ortodoxe “Moldova Ortodoxă”

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu a fost lansat portalul creştin-ortodox din Republica Moldova – Moldova Ortodoxă, www.ortodox.md, care a cooptat peste douăzeci de slujitori, teologi, jurnalişti şi intelectuali ce abordează teme religioase.
Preafericitul Patriarh Kiril, în cuvântul rostit la lansarea canalului oficial al B.O.R în youtube.com (10.10.2010) a subliniat următoarele: “Internetul poate fi un instrument unical şi un amvon al predicii creştine. Este nevoie ca acele posibilităţi care ni le oferă astăzi internetul să le folosim la maxim în folosul Bisericii şi a creştinilor noştri.”
În vremea când majoritatea credincioşilor apelează la noile tehnologii informaţionale, care garantează accesul operativ unui public larg, credem că glasul Ortodoxiei necesită a fi auzit şi luat în seamă.

joi, 20 decembrie 2012

A avut loc adunarea slujitorilor din cadrul Protopopiatului sectorului 4


Recent a avut loc adunarea preoților din Protopopiatul sectorului 4 cu săvârșirea Tainei Sf. Maslu și a Tainei mărturisirii preoților. 
La ședința prezidată de către părintele Protopop Iurie Zagnat, s-au discutat cele mai actuale evenimente și probleme din cadrul circumscripției, una dintre deciziile adoptate fiind cea de a săvârși Sf. Maslu în fiecare parohie consecutiv, cu participarea tuturor preoților din Protopopiat. 

marți, 18 decembrie 2012

Despre postul Naşterii Domnului



Despre postul naşterii Domnului, reluare din 28.11.2011 Ediţie specială la JurnalTV, invitaţi Părintele Severian Gheras, medic Luminiţa Suveică. 

Sursa: www.jurnaltv.md

vineri, 7 decembrie 2012

ORARUL SERVICIILOR DIVINE care se vor săvârşi pe parcursul lunii decembrie, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”

La biserica de lemn în noaptea de 31 decembrie la orele 00.00  va avea loc Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, pentru binecredincioşii creştini de pretutindeni ...

01.12.2012 Sâmbătă
9.30 Litie întru pomenirea marilor nevoitori
9.40 Pomenirea răposaţilor
- - - - - - - - - - - - - - - - -
15.45 Ceasul 9
16.00 Vecernia cu mărturisirea credincioşilor

02.12.2012 Duminica XXVI după Cincizecime.
7.00 Rugăciunile Dimineţii, Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Buneivestiri, Acatistul nefăcutului Chip al Domnului nostru Iisus Hristos
8.30   Ceasurile
9.00   Sfînta Liturghie
11.00 Te-Deum pentru sănătate (moleben)
11.20 Pomenirea celor adormiţi

Schimb de carte ortodoxă la Chişinău

Proiectul „Schimb de carte ortodoxă”, organizat în colaborare cu asociaţia „Orthograffiti” a ajuns la cea de-a doua ediţie la Chişinău. Evenimentul a avut loc la Biserica „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” din capitală pe data de 5 decembrie. 
 În cadrul întîlnirii au fost prezentate cărţi precum: 
 

Blog Template by YummyLolly.com