“Din scutece de Duhul lui Dumnezeu fiind aleasa”, Fericita Maica Matrona este alături de cei prunci în ale credinţei, îndreptîdu-i pe calea creşterii duhovniceşti.
“Orbirea şi neputinţa trupească pentru curăţia duhovnicească de la Dumnezeu primind”, Cuvioasa Maică Matrona pe mulţi i-a izbăvit de orbirea şi rătăcirea cea sufletească.
De la naştere purtând pe piept semnul crucii, drept arătare a alegerii sale de către Dumnezeu, chipul sfintei a ajuns şi în zilele noastre, la mai bine de un secol de la naşterea sa, să ne îndrepte pe calea sfinţeniei. Icoanele sfintei veghează în Casa Domnului paşii celor care-i trec pragul.
Astăzi şi credincioşii de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Chişinău au posibilitatea să-i aducă rugăciuni de mulţumire şi slavă lui Dumnezeu. Parohul Bisericii, părintele Severian Gheras, se arată convins că acest lucru s-a făcut prin voinţa nemijlocită a Fericitei Maici de a participa la viaţa duhovnicească a comunităţii pe care o reprezintă:
“Majoritatea moldovenilor aflaţi la Moscova se străduie să ajungă să se închine la moaştele Fericitei Maici Matrona de la mănăstirea „Acoperamântul Maicii Domnului”.
Una dintre moldovencele cu evlavie, Galina Staver, din Străşeni, Scoreni, a venit cu o jertvă la Biserica „Sf. Ioan de la Suceava”, cu îndemnul, dacă e posibil, să fie pictată şi pusă la loc de cinste o icoană a sfintei şi în această Bisericuţă.
Avînd în vedere relaţia de bună cunoştinţă a mea cu fiica regretatului preot Alexandru Jomir, ex-paroh la biserica din comuna Petreşti, Ungheni, m-am adresat ei să picteze icoana. Am primit un răspuns binevoitor şi după înţelegerea cu privire la preţ am adăugat o sumă majoră din modestele venituri ale comunităţii. Astfel, pe parcursul mai multor luni, a aproape 1 an, icoana a fost pictată şi după adusă şi pusă la loc de cinste în Biserica noastră, unde credincioşii se închină cu evlavie şi bucurie, că preafericita Matrona este alături de ei.
Am observat că atunci cînd în Biserică se oficiază acatistul Maicii Matrona, sau la oricare altă rugăciune, precum şi în timpul Sfintei Liturghii, chipul preafericitei radiază lumină.
Nu mă îndoiesc de faptul că prin intermediul Galinei Staver sf. Matrona a vrut să vină la noi la Biserică.
Şi acum, fiind în Biserica noastră, cu siguranţă va fi unul din pilonii de bază în edificarea Bisericii spirituale a comunităţii noastre, şi pe parcurs ne va însoţi la finisarea primei Biserici, cea în care ne aflăm acum, din lemn, şi la înălţarea catedralei ce urmează a fi înălţată alături.”
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu