.......................
Acasă............................... ........Galerie Foto ........................Galerie Video

luni, 15 iunie 2009

Biserica Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava şi-a sărbătorit astăzi Hramul

În dimineaţa zilei de luni 15 iunie, (pomenirea Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava) un sobor de preoţi în frunte cu părintele paroh Severian Gheras, au slujit Sfânta Liturghie la biserica de lemn, care poartă hramul Sfântulului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.


După Sf. Liturghie, părintele Severian, a rostit o predică, în care a relatat mai multe amănunte din viaţa marelui sfânt al pământurilor moldoveneşti Ioan cel Nou de la Suceava. La sfârşitul predicii părintele, a ţinut mult, să mulţumească preoţilor şi creştinilor, pentru prezenţa la slujbă şi pentru rugăciune.

Părintelui Severian, i-a urmat la predică, părintele Oleg Vascauţan, care a rostit un cuvânt de mulţumire, în care i-a urat părintelui paroh, să ducă până la bun sfârşit lucrarea începută, iar creştinilor din această parohie, le-a urat răbdare şi bună înţelegere.



După predică, preoţii ducând pe umeri racla cu sfinte moaşte, împreună cu toţi creştinii, au înconjurat de trei ori biserica, citind cele patru pericope Evanghelice.
De menţionat faptul, că racla cu moaşte, care a fost adusă acum o săptămână în bisericuţa de lemn, conţine 24 părticele de sfinte moaşte, care de acum încolo se vor afla permanent în biserică.



Ca semn al prezenţei şi bunăvoinţei Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava în ziua prăznuirii sale, pe cerul senin s-a arătat semnul Sfintei Cruci de-asupra capitalei moldave. Această minune a fost văzută de toţi cei prezenţi la sărbătoarea hramului bisericii.



S
ărbătoarea a luat sfârşit cu o agapă comună, în care preoţii alături de enoriaşi, au dat Slavă lui Dumneze
u pentru toate.



Dumnezeu cu rugăciunile Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, să binecuvinteze şi să ocrotească această oază Creştină Ortodoxă din centrul Chişinăului.

0 comentarii:

 

Blog Template by YummyLolly.com