.......................
Acasă............................... ........Galerie Foto ........................Galerie Video

joi, 10 februarie 2011

Părintele Justin Pârvu, a împlinit binecuvantata vârstă de 92 de ani. Slavă Ţie, Doamne!

Astăzi Parintele nostru, Stareţul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Justin Pârvu, a împlinit binecuvantata vârstă de 92 de ani.

La cei 92 de ani ai săi pe care îi împlineşte astăzi, Părintele Justin Pârvu, supranumit „Duhovnicul Neamului“, se numără printre marii învingători ai regimului bolşevic, după 17 ani de temniţă. Tuns în monahism în anul 1936, la schitul Durău, la doar 17 ani, ulterior Părintele Justin a slujit în timpul războiului ca preot militar pe Frontul de Est. După ocuparea ţării de către sovietici, Părintele a trecut prin cele mai cumplite temniţe şi lagăre de exterminare, cu muncă silnică la minele de plumb. Nici-o suferinţă pătimită nu l-a îndoit, dimpotrivă. Biruitor al regimului antiuman comunist, Părintele întemeiază în 1991, pentru slujirea martirilor închisorilor, aşezământul monahal de la Petru Vodă, cu hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, urmat de un altul, pentru maici, împreună cu un cămin de bătrâni şi o casă de copii. La 92 de ani, Părintele Justin arde ca o flacără vie, pentru noi toţi cei care îl iubim.
Dumnezeu i-a dat înapoi mărturisitorilor Lui anii furaţi de comunişti. 

Întru mulţi ani, Părinte Justin!

Pr. Severian Gheras, parohul bisericii cu hramul "Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava" din mun. Chişinău, ctitorie pentru construcţia căreia prima binecuvântare a dat-o Părintele Justin, blândul nostru păstor de la poalele Ceahlăului.

0 comentarii:

 

Blog Template by YummyLolly.com