.......................
Acasă............................... ........Galerie Foto ........................Galerie Video

miercuri, 14 martie 2012

Schimb de carte ortodoxă la Chişinău

Biblioteca „Alba Iulia” din capitală a găzduit un eveniment inedit şi necesar – „Schimbul de carte ortodoxă, ediţia de primăvară”, care a reunit mai mulţi tineri, teologi şi oameni de cultură. Evenimentul a avut ca subiect „literatura de după gratii”, vorbindu-se despre creştinii ortodocşi care au avut de suferit în timpul prigoanei comuniste din România. Astfel, mai mulţi tineri au prezentat cărţi care prezentau viaţa unor personalităţi precum Petre Ţuţea, Elizabeta Rizea, Radu Gyr, Mitropolitul Bartolomeu Anania şi Nicolae Steindhardt.
Cu comentarii versate asupra titlurilor de carte prezentate au venit slujitorii Bisericii prezenţi la eveniment, precum Arhim. Augustin (Zaboroşciuc) şi Pr. Severian Gheras, care au felicitat organizatorii pentru acest prim eveniment de acest fel din ţara noastră, exprimându-şi speranţa că o nouă ediţie va avea loc cât de curând, transformându-se într-o scenă deschisă a promovării valorilor şi personalităţilor ortodoxe. La întrunire a fost invitată şi dna Moni Stănilă, jurnalist religios din România, care s-a referit la principalele titluri de cărţi teologice şi duhovniceşti tipărite în ultimul an.
Au fost prezentate următoarele titluri de cărţi: ”Elizabeta Rizea, viteaza din Nucşoara”. ”Deţinutul profet” de Ioan Ianolide;” ”322 de vorbe…” de Petre Ţuţea; ”Din temniţe spre sinaxare”; ”Amintiri din mlaştina disperării” de Dumitru Bordeianu; ”Însemnări de la Jilava”; ”Lacrimă şi har” de Părintele Constantin Sârbu; ”Se umplu măsurile şi se plinesc vremile” de Părintele Arsenie Boca.
Domnişoara Ecaterina Luţişina, moderatoarea evenimentului a mulţumit invitaţilor pentru bunăvoinţa de a participa la acest eveniment de suflet şi pentru dăruirea cu care au participat la dezbaterile pe marginea cărţilor discutate.
1 comentarii:

Ady spunea...

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com

 

Blog Template by YummyLolly.com