.......................
Acasă............................... ........Galerie Foto ........................Galerie Video

luni, 9 martie 2015

Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Odighitria” adusă la Biserica "Sf. Ioan cel Nou de la Suceava" din Chișinău

Stimați credincioși!
Vă aducem la cunoștință că în Biserica "Sf. Ioan cel Nou de la Suceava" din Chișinău a fost adusă Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului "ODIGHITRIA BAYTALSKAYA". Aceasta va fi expusă spre închinare pînă duminică, 15 martie 2015. 
Sunt așteptați toți doritorii! 

Istoricul icoanei
La o distanta de 200 km nord de Odessa, este situat pitorescul sat Baytali. Până în ziua de azi, s-au păstrat numeroase legende şi istorisiri despre acele timpuri de demult, când pe aceste meleaguri, în codrii deşi de pe malul râului Tiligul, se afla o mănăstire, înfiinţată pe la anul 1700. În ea se nevoiau şi se rugau peste 300 de călugări şi fraţi. Erau vremuri grele. Turcii jefuiau şi nimiceau tot ce se afla în calea lor. N-a scăpat de soarta tragică nici faimoasa mănăstire din Baytali.
Acum, nu se mai păstrează nimic din vechea mănăstire. A rămas însă izvorul Maicii Domnului unde, de-a lungul veacurilor, n-au contenit să vină credincioşii în taină, să se roage, să capete vindecare trupească şi mângâiere sufletească. În anul 2009, aici la izvor, a fost zidită şi sfinţită o frumoasă capelă cu scăldătoare în cinstea mult pătimiţi Mucenici, Ţarul Nicolae al II-lea şi familia sa.
Un alt odor scump rămas din acele timpuri este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Odighitria” din Baytali, cu o bogată şi cutremurătoare istorie. Icoana, în faţa căreia, acum aproape 300 de ani, ardea necontenit candela rugăciunii monahilor din Baytali, a fost salvată printr-o minune dumnezeiască în acea noapte de cumplit măcel. Icoana a fost tăinuită de-a lungul vremii de către diferiţi monahi şi credincioşi, până când vremurile au devenit prielnice pentru a fi scoasă din nou la iveală. Icoana s-a întors acasă, la Baytali, acum 8 ani, în 2005, prin bunăvoinţa monahilor de la Mănăstirea “Sf. Pantelimon” din Odessa, unde fusese păstrată în ultimii ani.
Multe minuni s-au petrecut şi se petrec datorită acestei minunate icoane. Foarte multe familii au dobândit copii în urma rugăciunii la icoana Maicii Domnului de la Baytali. Au avut loc tămăduiri miraculoase, inclusiv de cancer. O fată ţintuită la pat de ani de zile s-a ridicat dintr-o dată în picioare, după ce mama ei s-a rugat o noapte întreagă în faţa icoanei, iar un copil din Chişinău pierdut fără speranţă, de peste şase luni de zile, a fost găsit imediat după ce s-au făcut rugăciuni la icoană. Nenumărate sunt minunile pe care Maica Domnului le-a făcut, prin această icoană a sa, pentru cei necăjiţi şi aflaţi în nevoi, iar oamenii nu încetează a-i mulţumi, inclusiv prin odoarele de preţ pe care le lasă în dar la icoană.

0 comentarii:

 

Blog Template by YummyLolly.com