.......................
Acasă............................... ........Galerie Foto ........................Galerie Video

joi, 10 iulie 2008

Sfântul Voievod Ştefan cel Mare



Minunat este Dumnezeu întru sfinţii lui, Dumnezeul lui Israel; Însuşi va da putere şi întărire poporului Său. (Psalmul LXVII, 36).

Apărător neînfricat al credintei si patriei străbune, mare ctitor de lăcasuri sfinte, Stefane Voievod, roagă pe Hristos Dumnezeu, să ne izbăvească din nevoi si din necazuri. ( Troparul Sfântului )

Viaţa Sfântului Voievod Ştefan Cel Mare, alcătuită de Mitropolitul Nestor Vornicescu :


În data de 2 iulie – de pomenirea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare al Moldovei (1457 -1504), am avut fericita ocazie să fim în trecere prin oraşul Suceava şi să ne închinăm la moaştele Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.

Moaştele martirului Ioan au fost aduse de domnitorul Alexandru Cel Bun la 1415 şi aşezate la Suceava, în fosta capitală a Moldovei. Din 1415 şi până astăzi moaştele sfântului au părăsit de mai multe ori Suceava pentru a fi ocrotite din calea cotropitorilor şi fiecare aducere a moaştelor din exil era sărbătorită în fosta cetate de scaun a Moldovei ca o biruinţă a Binelui asupra răului, ca o victorie a luminii asupra întunericului.














La moaştele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, împreună cu părinţi din bucovina ucrainească.











Cu Rugăciunile Sfântului Voievod Ştefan cel Mare şi a Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, Doamne Iisuse Hristoase Miluieşte-ne pe noi!

0 comentarii:

 

Blog Template by YummyLolly.com