.......................
Acasă............................... ........Galerie Foto ........................Galerie Video

joi, 2 aprilie 2009

Pasiunea porumbeilor pe lângă Sfintele Aşezăminte

Este deja binecunoscut faptul, că biserica „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Chişinău, dispune de o colecţie impresionantă de porumbei. Despre schimbul de porumbei cu alte biserici, care deţin porumbei, ne vorbeşte părintele Severian Gheras :
- Sunt deja trei ani decând ţinem porumbei la parohie. Fiind originar din Bucovina, eram curios să aflu, cum stau lucrurile la baştina mea şi anume la mănăstirea „Înălţarea Domnului” din localitatea Bănceni, pentru că am aflat de la fratele meu ieromonahul Teodor, că pe teritoriul acestei mănăstiri există o porumbărie. Această mică porumbărie a fost întemeiată anul trecut, dar deja crează impresii frumoase, prin faptul că este compartimentată în porumbei voiajori şi porumbei decorativi. Puii toţi sunt inelaţi şi se respectă un regim sanitar şi alimentar corespunzător. Responsabilitatea faţă de această porumbărie, îi revine părintelui egumen Gherman – eclesiarh al acestei mănăstiri.
Ca mulţumire faţă de biserica noastră, pentru porumbeii ce i-am închinat acestei Sfinte Mănăstiri, cât şi pentru consultaţia oferită, în întreţinerea şi creşterea păsărilor, părintele Gherman, a dăruit bisericii noastre o pereche de porumbei „Zburători de Budapesta”.
Este îmbucurător faptul, că pasiunea de porumbei revine acasă – în mâinile oamenilor cu frică de Dumnezeu şi cu cunoştinţă de carte. Aceste momente, ne lasă să avem speranţe că porumbeii şi mai ales speciile rare de porumbei au viitor.

0 comentarii:

 

Blog Template by YummyLolly.com