.......................
Acasă............................... ........Galerie Foto ........................Galerie Video

duminică, 28 februarie 2010

Reprezentanţi ai Bisericii în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir prezenţi la întâlnirea columbofililor

Astăzi (27.02.2010), Casa Centrală a Armatei a întrunit columbofilii din ţara noastră la expoziţia tematică „Porumbelul - simbolul Păcii". Evenimentul s-a bucurat de prezenţa domnului Vitalie Marinuţa, ministrul Apărării al RM, domnul Primar general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a militarilor din Armata Naţională, a elevilor din diferite instituţii de învăţământ ale Capitalei, dar şi de reprezentaţi ai Bisericii în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir.

Deschiderea expoziţiei de porumbei a fost precedată de luările de cuvânt ale înalţilor oaspeţi şi de un mic concert de muzică patriotică.

Toţi vorbitorii, fie militari sau civili, au subliniat importanţa păcii pentru o bună organizare a vieţii sociale, dar şi despre caracterul defensiv al Armatei Naţionale, făcând asocierea binemeritată dintre această nobilă pasăre care este porumbelul şi pace. În acest context, Vlădica Vladimir şi alte persoane publice au fost decorate cu medalia pentru păstarea şi promovarea păcii.

Părintele Severian Gheras, parohul Bisericii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava" din Chişinău, un înveterat columbofil, în luarea sa de cuvânt a menţionat caracterul biblic al porumbelului, aceasta fiind pasărea care i s-a arătat lui Noe după potop.

Vlădica Vladimir, la rândul său, a subliniat importanţa acestui eveniment pentru educarea tinerei generaţii în spiritul unei convieţuiri paşnice şi s-a arătat bucuros că expoziţia în cauză a fost găzduită tocmai de Casa Centrală a Armatei Naţionale. Înalt Prea Sfinţia Sa a ţinut să mulţumească organizatorilor pentru faptul că nu au uitat de Biserică atunci când au organizat evenimentul, deoarece această instituţie este prima care militează pentru pace şi susţine toate iniţiativele în acest sens.
În aceeaşi zi, Mitropolitul Vladimir dimpreună cu toţi oaspeţii de onoare s-a recules la panoul comemorativ dedicat combatanţilor conflictului de pe Nistru căzuţi la datorie, din incinta Muzeului Casei Centrale a Armatei.

De menţionat că cu sprijinul Centrului de Asistenţă Socială de pe lângă Mitropolia Moldovei mai mulţi veterani ai conflictului sus-menţionat au primit ajutoare băneşti substanţiale.

sursa: mitropolia.md

0 comentarii:

 

Blog Template by YummyLolly.com