.......................
Acasă............................... ........Galerie Foto ........................Galerie Video

vineri, 19 decembrie 2008

Vineri 19 decembrie, Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei, mare făcător de minuni!



Sfântul Ierarh Nicolae
“Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.”
Aş vrea să vorbesc cu dragoste despre dragostea unui sfânt iubit de noi toţi:Sfântul Nicolae, marele făcător de minuni din Mira Lichiei.

Să-l cinstim cum se cuvine pe Sfântul Ierarh Nicolae, care prin darul facerii de minuni a devenit protectorul marinarilor, al copiilor, al fecioarelor, sprijinul săracilor, al familiilor, al văduvelor şi al tuturor celor care cu evlavie îi cer ajutorul. Se spune că încă din copilărie, Nicolae era foarte credincios, blând,milostiv şi aceste daruri, aceşti talanţi pe care îi are nu îi iroseşte, ci îi inmulţeşte pe parcursul vieţii sale pământeşti.

Noi, românii, îl preţuim pe acest moş bătrân şi blând, pentru că am învăţat de la străbunii noştri că, dacă ne deschidem inimile, Sfântul Nicolae va picura în ele daruri de mare preţ: darul iubirii, al blândeţii şi al milostivirii şi ne va lumina ochii sufletului pentru a transmite şi noi mai departe aceste daruri scumpe.

Moaştele Sfântului Nicolae, arhiepiscopul din Mira Lichiei, se află în Italia, la Bari, dar mâna dreaptă cu care a săvârşit Sfintele Taine, cu care a mângâiat şi a dăruit cu atâta dragoste se află în ţara noastră, în Bucureşti, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou.

Bucuria sărbătorii de Moş Nicolae trebuie să o păstrăm în suflet mereu, pentru că este sărbătoarea care ne aminteşte că “împărăţia lui Dumnezeu este înăuntru nostru” şi ne face să simţim că dăruind din suflet suntem mai aproape de Dumnezeu.

Ce poate fi mai bun şi mai frumos pe pământ decât dragostea? Ar trebui să ne rugăm Sfântului Nicolae ca să mijlocească pentru noi la Măicuţa Domnului şi la fiul ei, Mântuitorul lumii, să ne înveţe ce trebuie să ştim, să iubim ce trebuie iubit, să preţuim ce este scump înaintea Domnului şi orice ne va lipsi să împlinească bunul Iisus, prin dragostea şi harul Sau.

Sfinte Nicolae, învaţă-ne “să iubim pe toţi oamenii, să facem milă cu fiecare om, să hrănim cu pâine, dar şi cu cuvânt dătător de viaţă,..să adăpăm cu apă, dar şi cu cuvântul dreptei credinţe şi să mângâiem prin milostenie, dar şi prin rugăciune”.

Bucură-te, Sfinte Ierarh Nicolae, mare făcător de minuni!

(Monica Fraţilă)

0 comentarii:

 

Blog Template by YummyLolly.com