.......................
Acasă............................... ........Galerie Foto ........................Galerie Video

sâmbătă, 6 martie 2010

S-au pus bazele constituirii Societăţii Medicilor Creştin-Ortodocşi din Republica Moldova

Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe" din capitală a găzduit astăzi (3 martie 2010) întrunirea unui grup de medici care a discutat înfiinţarea Societăţii Medicilor Creştin-Ortodocşi din Republica Moldova.
În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre necesitatea unei asemenea organizaţii mai ales în rândurile medicilor, a căror activitate profesională presupune o strânsă legătură cu Biserica.

În scopul bunei organizări a Societăţii s-au prezentat modelele şi statutele unor organizaţii asemănătoare din România, Rusia şi alte ţări vecine.
Având în vedere specificul religios al organizaţiei, iniţiatorii întâlnirii nu au putut să nu invite la eveniment şi un reprezentat al Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, în persoana consilierului mitropolitan, Prot. Nicolae Ciobanu.
Părintele Nicolae a salutat iniţiativa medicilor ortodocşi şi şi-a manifestat întreaga disponibilitate pentru sprijinirea creării acestei Societăţi, Sfinţia Sa motivându-şi declaraţiile prin faptul că medicii au una dintre cele mai nobile meserii - salvarea de vieţi omeneşti, îndeplinind astfel o poruncă a lui Dumnezeu - cea de a ne ajuta aproapele aflat în suferinţă. Părintele a mai adăugat că astfel bolnavii vor putea avea parte pe lângă tratamentul propriu-zis şi de o consiliere spirituală, iar codul deontologic al medicilor va fi în conformitate cu normele creştin-ortodoxe, lucru ce nu poate fi apreciat decât pozitiv.

Participanţii la întrunire au analizat statutele mai multor organizaţii de profil de peste hotare şi în urma discuţiilor au hotărât stabilirea unor întâlniri ulterioare pentru definitivarea procesului de constituire a Societăţii Medicilor Creştin-Ortodocşi din Republica Moldova.

sursa: www.mitropolia.md

P.S. Ţinem să menţionăm că la constituirea Societăţii Medicilor Creştin-Ortodocşi din Republica Moldova, au participat şi medicii Vitalie Lupuşor împreună cu fiul său Adrian Lupuşor, ambii enoriaşi ai biserici noastre.
Cu această ocazie dorim să le aducem sincere mulţumiri pentru efortul depus în cadrul parohiei noastre. Fie ca Bunul Dumnezeu să le răsplătească truda!

0 comentarii:

 

Blog Template by YummyLolly.com